## Final Program (Possible minor updates may be applied by 1 July 2022)

## Day 1 (Monday July 11<sup>th</sup>)

- ✓ 09:00-09:30 [30min] Check-in / Welcome
- ✓ 09:30-09:45 [15min] Opening statements (Hadi Hajibeygi, Chair)
- ✓ 09:45-09:55 [10min] TU Delft, Department of Geoscience & Engineering (Timo Heimovaraa)
- ✓ 09:55-10:05 [10min] UHS in the EU Clean Hydrogen Partnership (Claudiu Pavel)
- ✓ 10:05-10:15 [10min] International Association for H2 Energy (John Sheffield)
- ✓ 10:15-10:30 [15min] Hydrogen TCP on UHS (Serge van Gessel)
- ✓ 10:30-11:00 [30min] Coffee Break
- √ 11:00-11:30 [30min] Why Hydrogen? (Ad van Wijk)
- ✓ 11:30-11:50 [20min] Experience with Salt Caverns (NOBIAN Siebe Viersen)
- ✓ 11:50-12:10 [20min] Experience with Salt Caverns (Atkins Evan Passaris)
- ✓ 12:10-13:20 [70min] Lunch
- ✓ 13:20-13:50 [30min] Implementing UHS in Porous Rocks (RAG Stephan Bauer)
- ✓ 13:50-14:10 [20min] Implementing UHS in Porous Rocks (HYCHICO Ariel Perez)
- ✓ 14:10-14:40 [30min] **Discussion** (Moderator: **Remco Groenenberg**)
- ✓ 14:40-15:10 [30min] Coffee Break
- ✓ 15:10-15:40 [30min] Policy & Regulation & Licensing (Carla Robledo)
- ✓ 15:40-16:00 [20min] Policy & Regulation & Licensing (Heijn van Gent & Barend van Engelenburg)
- ✓ 16:00-16:30 [30min] Discussion: Implementing & Scaling Up (Moderator: Serge van Gessel)
- ✓ 16:30-17:00 [30min] Break
- ✓ 17:00-17:30 [30min] From CCS/UGS to UHS (Sam Krevor & Sarah Gasda)
- ✓ 17:30-18:00 [30min] Discussion: Is UHS different than CCS/UGS? (Moderator: Sam Krevor)
- Group Photo
- 19:00 Welcome Dinner

## Day 2 (Tuesday July 12th)

- √ 08:45-09:15 [30min, incl Q&A] UHS thermo-hydrodynamics (Rainer Helmig)
- ✓ 09:20-09:45 [25min, incl Q&A] Technical Feasibility (Geostock -- Yann Le Gallo)
- ✓ 09:45-10:30 [45min, incl Q&A] Mixing relevant to UHS (Marco Dentz)
- **√** 10:30-11:00 [30min] Coffee Break
- ✓ 11:00-11:45 [45min, incl Q&A] H2 Wettability (Maartje Boon)
- ✓ 11:45-12:30 [45min, incl Q&A] Thermodynamics of H2 (Thijs Vlugt)
- ✓ 12:30-13:30 [60min] Lunch
- ✓ 13:30-14:15 [45min, incl Q&A] Geo-microbiology (Nicole Dopffel)
- ✓ 14:15-14:45 [30min] Discussion: technical/scientific opportunities (Moderator: Suzanne Hurter)
- **√** 14:45-15:15 [30min] Coffee Break
- ✓ 15:15-16:00 [45min, incl Q&A] Caprock Sealing (Antony Kovscek)
- ✓ 16:00-16:30 [30min] Discussion: H2 containment (moderator: Suzanne Hangx)
- ✓ 16:30-17:15 [45min] Participant's free time / Poster engagements
- ✓ 17:15-18:00 [45min, incl Q&A] Geo-Physical Monitoring (Eric Verschuur)

## Day 3 (Wednesday July 13<sup>th</sup>)

- ✓ 09:00-09:45 [45min, incl Q&A] Geomechanics of UHS (Mark Zoback)
- ✓ 09:45-10:15 [30min] **Discussion: geomechanics of UHS** (Moderator: **Mark Zoback**)
- **√** 10:15-10:45 [30min] Coffee Break
- ✓ 10:45-11:30 [45min, incl Q&A] Geo-chemistry of UHS (Catherine Peters)
- ✓ 11:30-12:00 [30min] Discussion: UHS bio-geo-chemistry

(Moderators: Catherine Peters & Nicole Dopffel)

- ✓ 12:00-13:00 [60min] Lunch
- ✓ 13:00-13:30 [30min] Geo-Physical Monitoring (**Deyan Draganov**)
- ✓ 13:30-14:00 [30min] Discussion: monitoring UHS (moderator: Deyan Draganov)
- √ 14:00-15:00 [60min] Participant's free time / Poster engagements
- 15:00-15:45 [45min, incl Q&A] Geological Characterisation (Katriona Edlmann)
- 15:45-16:15 [30min] Participant's free time / Poster engagements
- ✓ **16:15-17:15 [60min] Concluding Session:** Key Priorities for enabling UHS (Moderator: **Hadi Hajibeygi**)
- ✓ 17:15-17:30 [15min] Final statements & follow up plans (Hadi Hajibeygi)
- **√** 18:30-19:30 Boat Trip in Delft
- **✓** 19:30-22:30 Goodbye Dinner

[Optional] Day 4 (Thursday July 14th): excursion