Week	Date & Room	Торіс	Content	Form	Time
1.2	Mon Sept 11 14:00-16:00, Room 34.E3.180 (3mE)	PhD session 1: PhD Introduction	Introduction for the course "Bio-Inspired Design for PhDs" and getting to know each other.	In person	2h
1.2	Tue Sep. 12 08:45-09:45, Lecture Hall A (3mE)	Lecture: General Introduction	Background of the course, PhD candidates can skip the second part of the lecture about Assignments.	In person/online	1h
	Fri Sept 15 10:45-12:45, Lecture Hall A (3mE)	Lecture: Bio-Inspired Design – a biologist's perspective	Lecture by the famous biologist Johan van Leeuwen (WUR).	In person/online	2h
		Study time & preparation PhD session 2	Read 10 selected student reports & fill in assessment rubrics for these reports.	Homework	20h
1.3	Tue Sept 19 08:45-10:45, Lecture Hall A (3mE)	Lecture: Bio-Inspired Design – an engineer's perspective	Lecture by Dimitra Dodou about finding biological information and lecture by Paul Breedveld about creating creativity.	In person/online	2h
	Fri Sept 22 14:00-18:00, Room 34.E3.180 (3mE)	PhD session 2: Student Report Discussion	Discussion student reports & assessments: what makes a report good, what are do's and don'ts & best practices in bio-inspired design?	In person	4h
		Study time & preparation PhD session 3	Iterate towards a well- founded ACRREx scheme for your own PhD project, presented on one slide.	Homework	20h
1.2-1.4	See timetable ME41096 Bio- Inspired Design	≥ 2 Lectures (self-selected topics)	Select ≥ 2 lectures relevant for your PhD project, either in person, or online from Collegerama or Brightspace.	In person/online	4h
1.4	Fri Sept 29 14:00-18:00, Room 34.E3.180 (3mE)	PhD session 3: ACRREx Scheme Discussion	Presentations and group discussion on your ACRREx schemes, including which lectures you selected and watched, why you selected them and what you learned, feedback on the course.	In person	4h
1.7	Optional See timetable ME41096 Bio- Inspired Design	Interludium – from science to design)	Interactive talkshow-format discussion between Hans Goosen (3mE) and Florian Muijres (WUR) about the Mosquito and the Antonov.	In person/online	2h